Kisan yleisurheilijoille menestystä pm-kisoista

05.08.2018

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna kisailtiin sisulisäikäisten Hämeen piirinmestaruuksista helteisellä Ratinan stadionilla Tampereella. Kangasalan Kisan nuoret yleisurheilijatoivot tekivät hienoja lajisuorituksia ja menestyivät mallikkaasti kisanäyttämöllä.

Heittäjät mitalikorokkeelle

Paras menestys irtosi heitto- ja hyppylajeista. Ilona Verho nappasi kultamitalin 13-vuotiaiden tyttöjen moukarinheitosta kansallisestikin erinomaisella tuloksella 41,93. Myös kiekkoa Ilona lennätti pitkälle. Oma ennätys parani noin neljä metriä tulokseen 36,20, jolla Ilona oli kiinni kultamitalissa viimeiseen heittokierrokseen asti. Hopeamitaliin heittäjä oli kuitenkin hyvin tyytyväinen. Kuulantyönnössä tulos 8,66 riitti T13-sarjan kuudenteen sijaan.

Yhdeksänvuotiaiden poikien sarjan keihäänheiton voittajaksi nakkasi Kisan Pekka Koskela komealla tuloksella 22,32. Koskelan perheen mitalisaalista kasvatti hienosti P11-sarjassa veli Jussi Koskela, joka räväytti hopealle keihäänheitossa tuloksella 30,96 ja kiekossa pronssille omalla ennätyksellään 25,32.

Hyppylajeista palkintosijoja ja omia ennätyksiä

Pituushyppypaikalla yhdeksänvuotiaiden poikien kilpailussa Janne Verho venytti tuloksen 3,43 ja sijoittui mainiosti hopealle vain kolmen sentin päähän kultamitalistista. Myös Kisan Viljo Linnamaa ponkaisi samassa sarjassa oman pituusennätyksensä 2,73. Janne pukkasi lisäksi kuulaa ja sijoittui kuudenneksi tuloksella 5,23. Viljo puolestaan juoksi 1000 metrillä kahdeksanneksi ennätysajallaan 4.21,20.

13-vuotiaiden poikien sarjassa Eero Sallinen urakoi sekä seiväshypyssä että keihäänheitossa. Seipäästä kotiintuomisina oli hienosti pronssimitali tuloksella 214 ja keihäästä viides sija 30,29 kantaneella viskaisulla. Lisäksi Eero hyppäsi 3-loikkaa P14-sarjassa ja sijoittui kuudenneksi tuloksella 8,61.

Linnamaan veljeksistä myös Niilo tsemppasi hyvin kolmessa lajissa ja teki kaikissa oman ennätyksensä. Pituusponkaisu oli 3,41, ja sillä Niilo sijoittui kymmenenneksi. Keihäs lensi 17,07, ja sijoitus oli 11. 1000 metrillä Niilo sijoittui niinikään 11:nneksi, ja maaliin tullessa kello pysähtyi aikaan 4.04,27.

Yhdeksänvuotiaiden tyttöjen sarjassa Maija Mäntylä kisasi niin ikään kolmessa lajissa. Pituushypyssä hän leiskautti tuloksen 3,24 ja oli kilpailun 7. Keihäs lensi 11,32 ja sijoitus oli 8.s. 40 metrin pikapyrähdyksen Maija kiisi aikaan 7,27 ja sijoittui viidenneksi.

Miesten piirinmestaruusmenestyjä ja loppukauden tavoitteita

Jo aiemmin heinäkuun alussa järjestetyissä Hämeen piirin miesten ja naisten piirinmestaruuskilpailuissa Kisan monipuolinen urheilija Olli Niemi otti kuulantyönnössä pronssia tuloksella 13,78.

Kisan yleisurheilijoilta voi odottaa hyviä tuloksia jatkossakin. Kesäkauden kilpailuja on vielä jäljellä, ja muutamissa seuran omissa sarjakilpailuissa sekä esimerkiksi KS-juoksucupissa mitellään hyvistä sijoituksista ja parannellaan ennätyksiä.

Teksti: Satu Verho
Kuvat : Ilmari Verho