Kangasalan Kisan yleisurheilijoille SM- ja pm-mitaleita

12.08.2021

Kangasalan Kisa yleisurheilijanuoret ovat jälleen harjoitelleet niin urheilukoulussa kuin erillisissä lajiharjoituksissaankin, ja innokkaimmat ovat käyneet lajikarnevaaleilla ammentamassa lisäoppia lajiensa erityisosaajilta. Harjoittelu ei ole mennyt hukkaan - ennätykset ovat rikkoutuneet pitkin kesää ja menestystä on tullut.

SM-hopeaa Ilona Verholle moukarinheitossa

Nuorten SM-kilpailut järjestettiin 6.-8. elokuuta. Hyvinkäällä järjestetyissä nuorten Suomen mestaruuskisoissa 16-vuotiaiden tyttöjen moukarikilpailu oli kärjen osalta melkoinen jännitysnäytelmä: sijoitukset vaihtuivat koko kisan aikana useaan kertaan.  Ennen jännittävän ja tiukan kilpailun viimeistä kierrosta Kangasalan Kisan jo siinä vaiheessa kolme kertaa  kilpailussa ennätystään parantanut Ilona Verho oli kiinni pronssimitalissa vain yhden sentin päässä hopeasta tuloksella 59,68. Ilonan viimeisen heiton roima ennätysparannus lukemiin 60,90 toi SM-hopeamitalin. Kaiken kaikkiaan Ilona paransi ennätystään tässä kilpailussa 2,69 metriä.

Eero Sallinen nappasi Hyvinkään SM-kisoissa neljännen sijan 16-vuotiaiden poikien seipäässä tuulisissa oloissa tuloksella 320. Kesän ennätys tässä vaiheessa kesää on Forssassa hypätty 341.

14-vuotiaiden poikien SM-kisoissa Kokkolassa Jussi Koskela linkosi kiekkonsa uusiin ennätyslukemiin 42,50 ja sijoittui viidenneksi. Jussi heitti lisäksi keihäässä kahdeksanneksi tuloksella 43,73.

Alle 13-vuotiaille ei SM-kisoja järjestetä. Suurin tänä kesänä Suomessa järjestetty alle 13-vuotiaiden yleisurheilukilpailu oli tällä kertaa Lappeenrannassa järjestetty Youth Athletic Games, missä syksyllä 12 vuotta täyttävä kisalainen Janne Verho otti pronssia 13-vuotiaiden poikien moukarinheitossa tuloksella 39,58. Elokuun alussa Orivedellä syntyneellä ennätyksellään 43,32 Janne on P12-sarjan Suomen tilastokakkonen moukarinheitossa.

Kisan heittäjät kuten muutkin Kyötikkälän heittopaikan käyttäjät odottavat kuumeisesti heittopaikan tälle vuodelle suunniteltua peruskorjausta, jotta pitkien heittojen harjoittelu olisi jatkossa mahdollista Kangasalla.

Palkintopallilla piirinmestaruuskisoissa

Kangasalan Kisan yleisurheilijanuoret toivat Ratinassa järjestetyistä piirinmestaruuskilpailuista yhteensä 12 mitalia, joista 8 tuli heitoista, kolme juoksuista ja yksi hypyistä.