Yleisurheilujaoston toiminta

Harjoitukset

Kesäkauden harjoitukset alkavat 6.5.2024 ja kestävät elokuun loppuun asti. Harjoitukset ovat maanantai- ja keskiviikkoiltaisin sekä koulujen loma-aikana torstaina aamupäivällä. Heinäkuun alussa pidämme kahden viikon kesätauon.

  • 4-7-vuotiaiden ryhmissä tutustutaan eri yleisurheilulajeihin ja leikitään liikunta- ja yhteistyötaitoja kehittäviä leikkejä. Ryhmillä on touko-elokuussa tunnin kestävät urheiluharjoitukset kerran viikossa maanantaisin klo 17.30-18.30.
  • 8-16-vuotiaiden ryhmissä harjoitellaan monipuolisesti eri yleisurheilulajeja. Ryhmillä on on touko-elokuussa kahdet iltaharjoitukset ja lisäksi koulujen kesäloma-aikana päiväharjoitukset kerran viikossa. Harjoitukset kestävät 1,5 tuntia. Harjoitukset ovat maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 18-19.30 sekä torstaisin klo 10-11.30.

Ilmoittautuminen ja toimintamaksu

Kesäkauden toimintamaksut

4-7-vuotiaat:

  • 60 euroa, jos huoltaja sitoutuu talkoilemaan 8.6.2024 järjestettävissä kesäkisoissa vähintään kolme tuntia
  • 80 euroa, joka sisältää 20 euron talkoomaksun

8-16-vuotiaat:

  • 130 euroa, jos huoltaja sitoutuu talkoilemaan 8.6.2024 järjestettävissä kesäkisoissa vähintään kolme tuntia
  • 150 euroa, joka sisältää 20 euron talkoomaksun
Talvikauden toimintamaksu on 60 euroa. Ilmoittautuminen elokuussa 2024.

Toimintamaksuun sisältyvät kesäkauden harjoitukset (tai talviharkat) ja osallistumismaksut Hämeen piirin alueella järjestettäviin kisoihin kuittia vastaan.

Kuitit voi toimittaa yleisurheilujaoston puheenjohtajalle Ari Rintalalle (ari.rintala@kangasalankisa.fi).

Ilmoittautumisohjeet

1. Ilmoittaudu valitsemaasi ryhmään Suomisport-palvelussa ja maksa samalla toimintamaksu:

Kirjautumisohje Suomisport-palveluun ja sporttitilin luominen

2. Maksa lisenssi ja vakuutus Suomisport-palvelussa (ohje alempana).

3. Liity Kangasalan Kisan jäseneksi (uudet jäsenet). Tämän jälkeen saat sähköpostiisi laskun, jolla pääset maksamaan jäsenmaksun. Jäsenmaksu on 10e/alle15-vuotiaat, 20/e/yli 15-vuotiaat ja 30e/perhe. Vain jäsenmaksun maksaneet urheilijat ovat oikeutettuja palkitsemiseen seuran kautta.

4. Suomisport-sovellus kannattaa ladata puhelimeen, koska sitä näette tulossa olevat harjoituspäivät. Kotisivujen tapahtumakalenteri ei enää jatkossa päivity. Sovelluksen kautta ilmoitetaan myös, osallistuuko lapsenne päivän harjoituksiin vai ei. Myös viestit mahdollisista muutoksista tulevat tätä kautta. WhatsApp-ryhmä on myös edelleen käytössä.

5. Mikäli ilmoittautumisessa on ongelmia, tai haluat liittyä huoltajien WhatsApp-ryhmään tai Talviharkka-WhatsApp-ryhmään, ole yhteydessä Saijaan (0407089361).

Lisenssin maksaminen

Yleisurheilija tarvitsee lisenssin, jotta voi osallistua kisoihin. Yleisurheilulisenssien uusi kausi alkaa nykyisin lokakuun alusta eli nyt ostettava yleisurheilulisenssi on voimassa 1.10.2023-30.9.2024. Aiemmin maksut on voitu hoitaa seuran kautta, mutta nyt maksu on siirtynyt urheilijan huoltajan tehtäväksi. Tämä mahdollistaa sen, että huoltaja voi valita, ottaako 2010 tai aiemmin syntyneelle lapselleen Sporttiturvan, vai onko lapsella jo vakuutus jotain muuta kautta.

Yleisurheilulisenssien hinnat:

Aikuisten lisenssi: 2010-1965 syntyneet 39 euroa (ei sisällä Sporttiturvaa)
Nuorten lisenssi: 2011–2016 aikana syntyneet 29 euroa (sis. Sporttiturvan)
Lasten lisenssi: 2017 ja myöhemmin syntyneet 14 euroa (sis. Sporttiturvan)

Sporttiturvan hinnat 2010 ja aiemmin syntyneille:

Sporttiturva C: 2007–2010 syntyneet 72 euroa
Sporttiturva B: 2005–2006 syntyneet 108 euroa
Sporttiturva A: 1984–2004 268 euroa

Lisenssit ostetaan Suomisportin kautta (Suomisport.fi). Ensiksi täytyy luoda Sporttitili. Huoltaja luo tilin ja lisää alaikäiset huollettavat omalle tilille. Sporttiturva tulee voimaan maksupäivänä klo 23.59 tai maksuhetkestä. Kannattaa säilyttää maksutosite, josta käy ilmi maksuaika. Mikäli sinulla jo on lisenssi ja haluat ostaa siihen liitettävän Sporttiturvan, voit ostaa sen oman/huollettavasi Sporttitilin kautta.


Yleisurheilulisenssin ja Sporttiturvan hankkimisohje:

1. Mene www.suomisport.fi -sivulle.

2. Kirjaudu ja tilaa koodi joko puhelimeen tai sähköpostiisi.

3. Syötä saamasi koodi ja luo tili. Varmenna taas koodilla ja varmenna luotu tilisi. (Jos olet käyttänyt Suomiporttia jo aiemmin jossain muussa seurassa, pääset koodilla olemassa olevalle tilillesi.)

4. Valitse oikean yläkulman kolmesta viivasta nimesi vierestä kohta "lisää huollettava". (Tai jos olet hankkinut lisenssin joskus aiemmin lapsellesi, voit valita hänet sivulla olevasta listasta.)

5. Kun olet lisännyt (tai valinnut) huollettavan, etusivulla kysytään haluatko ostaa lisenssin, valitse "ostamaan".

6. Valitse kohta "Lisenssin/pelipassin tai vakuutuksellisen lisenssin/pelipassin” ostaminen.

7. Valitse kenelle ostat lisenssin.

8. Valitse lajisi -> Yleisurheilu -> ehdottaa "Yleisurheilu, Suomen Urheiluliitto ry", jonka valitset.

9. Jos huollettava s. 2011 tai sen jälkeen niin palvelu ehdottaa suoraan lisenssiä, johon sisältyy vakuutus. Valitse lisenssi. Sitten valitse seuraksi Kangasalan Kisa ja maksa.

Jos huollettava s. 2010 tai aiemmin niin voit valita ostatko pelkän lisenssin vai lisenssin + vakuutuksen. Sitten valitse seuraksi Kangasalan Kisa ja maksa.

10. Maksun jälkeen urheilija on yleisurheilurekisterissä ja hänellä on yleisurheilulisenssi ja kilpailulupa sekä vakuutus voimassa niin harjoituksiin kuin kilpailuihin.

Varusteet

Ulkoharjoituksiin tarvitsette lenkkarit (piikkarit) ja säänmukaiset urheiluvaatteet (rankkasateen sattuessa ja kovalla ukkosella jätämme harjoitukset väliin, mutta muuten urheillaan, vaikka vähän sataisikin).

Sisäharjoituksiin tarvitsette sisälenkkarit ja urheiluun sopivat vaatteet.

Mukaan kannattaa aina varata myös vesipullo!

Jos lapsella on vähänkin flunssan oireita, harjoituksiin ei tulla. Kädet pestään hyvin ennen ja jälkeen harjoituksia sekä wc:ssä käynnin jälkeen.